Een NLP Denksltijl

NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) wordt op verschillende manieren en op een groot aantal terreinen gepropageerd.
Je ziet NLP als coaching tool op folders en websites van vele coaches en/of hulpverleners voorkomen, in de sportwereld wordt NLP genoemd als techniek om de sportman of -vrouw naar de top te motiveren.
NLP om zakelijk te groeien of professioneel te ontwikkelen als leidinggevende kom je veel tegen bij verschillende training- en adviesbureaus.

Wat is het dan dat NLP nou eigenlijk doet of kan betekenen op al die verschillende gebieden?

NLP doet weinig of niets en betekent hetzelfde wanneer je NLP slechts als gereedschap gebruikt iedere keer als je voor een uitdaging of een cliënt staat.
NLP kun je beschouwen als een manier van denken die altijd het beste oplevert in verschillende situaties.
Je situatie is minder van belang dan de vorm die je er zelf aan geeft door de manier waarop je denkt over elke situatie.
Je persoonlijke denkstijl kun je zelf bepalen, jij hebt als enige controle over de manier waarop je denkt, jij kunt dus als enige bepalen hoe je de dingen ervaart. "Wat je denkt is wat je krijgt" zou je kunnen zeggen.

Succes ligt in die zin bij je zelf, bij de manier waarop jij in gedachten met het leven omgaat, wat je ook maar op je pad tegen komt.
Elke situatie is vatbaar voor succes omdat je uit elke situatie het beste kunt halen, van moeilijke ervaringen waar niemand onderuit komt iets moois maken en op die manier persoonlijk steeds beter worden. Je kunt voelen hoe je groeit als je succesvol door een moeilijke periode heengaat. Vervolgens voel je hoe je nog beter bent geworden in de kunst van het leven dan je al was.
Genieten van succes is misschien even belangrijk als groeien van moeilijke situaties.

Een NLP denkstijl is een manier van denken om succesvol te leven, om open en flexibel te blijven waardoor je wereld steeds groter wordt. Je kunt in één leven niet de hele wereld kennen, je kunt wel de wereld die je kiest aantrekken door je denkstijl in je communicatie te laten doorklinken.

Bij YosaraNLP Training gaat het er om de de NLP denkstijl te integreren met je eigen denkstijl. Je blijft de mens die je bent, je leert alleen het beste van je zelf te laten zien en horen door je NLP Training.

Welkom!