NLP en Coaching?


NLP en coaching lijkt een setje dat veelvuldig over de tong gaat in coaching-land.
Coaching zoals het ooit bedoeld is in de sport gaat over helpen van sportmensen het beste uit zichzelf te halen. Hulp in de vorm van informatie over voeding, lichamelijke mogelijkheden en de beste combinatie van beiden voor de desbetreffende sportman of vrouw. En daarnaast speelt mentale support en aanmoediging een grote rol in coaching. Op dit laatste gebied kunnen we veel met NLP bereiken.

Tegenwoordig wordt coaching en NLP vaak gebruikt bij mensen die bij een coach terecht komen omdat ze ergens zelf niet goed uit komen.
Psychologische benaderingen om te achterhalen waar de cliënt last van heeft en psychologische benaderingen over de oplossingen van die last kunnen uren, dagen, weken en zelfs maanden in beslag nemen.
Dat lijkt niet op coaching zoals het ooit bedoeld is en ook niet op NLP zoals het ooit bedoeld is.
Daarom hieronder nog eens antwoord op de vraag; Wat is NLP?

NLP (Neuro Liguistisch Programmeren) is een denk stijl en een manier van communiceren die zelf management en  management van teams bevordert. 
Definitie: NLP is de de studie van de subjectieve ervaring van een mens.
Als je weet hoe iets ervaren wordt dan heb je mogelijkheid tot beïnvloeden van de ervaring door je denkstijl over de ervaring te optimaliseren. En dat behoeft geen urenlange sessies over waar allerlei dingen vandaan komen. Dat is namelijk het gebied van de psychologie. NLP is een manier van communiceren die je direct bij de kern van iets brengt door taalpatronen op te merken en aan te passen.
De manier waarop je denkt beïnvloed je gevoel en je gedrag en door je communicatie stijl te verbeteren verbeter je jouw denkstijl. 
Quote: Hoe je de dingen des levens benoemt heeft impact op hoe je de dingen des levens ervaart. Chris van de Velde